CAD Novinky - Tabulky (riesenie nezavisle na CADe)

newsletter CAD Novinky č: 1/2016   |   marec 2024  
 
banner
  -
 

TECHSOFT CAD NOVINKY 1/2016

TBL2CAD - Import/Export tabuliek do/z Microsoft Excel

 
 
 

Dobrý deň vážený záujemca o CAD,

Rok 2016 sme začali uvedením univerzálneho (na CAD systéme nezávislého) doplnku pre Microsoft Excel nazvaného TBL2CAD, pre export a import tabuliek z/do formátu DXF, ktorý spracováva tabuľky zložené z textov a úsečiek. Podrobný popis je uvedený nižšie.

Zároveň Vás informujeme, že pripravujeme ďalší užitočný doplnok pre Microsoft Excel - určený pre správu knižnice blokov, ktorý bude poskytovaný v licencii Open Source = bezplatne. Tento doplnok načíta adresárovú štruktúru Vašich blokov a vygeneruje požadovaný typ súboru menu (MNU) pre Váš CAD podobný AutoCADu a bude obsahovať popisy ako rýchlo a ľahko pripraviť Vaše bloky spolu s ich obrázkami pre jednotlivé druhy menu (tj. roletové - POPn, menu nástrojových panelov - ICONS a ikonové menu - IMAGE).

V tejto súvislosti uvítame tých z Vás, ktorí majú záujem o spoluprácu pri zostavovaní tohoto pripravovaného Open Source doplnku pre Excel, aby prejavili svoj záujem odpovedaním na tento email. Spoluprácou pri tvorbe a testovaní tohoto doplnku podporíte užitočnú vec poskytovanú bezplatne, a zároveň budete môcť ovplivniť jeho celkovú funkčnosť.


Prajem Vám príjemný deň.

Ing.Ján Pajerchin, TECHSOFT s.r.o.

 
--
 
 

TBL2CAD - Doplnok Excelu pre import/export tabuliek z/do DXF súboru

tbl2cad YouTube videoPotrebujete dostať do výkresu tabuľku z MS Excelu zloženú z "čistých" DWG objektov (DTEXT a LINE) vrátane formátovania, zlúčených buniek, farieb, či fontov ? - TBL2CAD je určený práve pre Vás !

Potrebujete dostať tabuľku z výkresu pozostávajúcu z textov a úsečiek do aplikácie Microsoft Excel ? - TBL2CAD Vám takýto import umožní!

K dispozícii sú dve verzie:

Free verzia
Slúži na overenie funkčnosti, resp na export geometrie tabuľky s umiestnením a formátovaním textu z Excelu do DXF súboru (využijete napr. pri tvorbe geometrie rohového razítka)

Komerčná verzia za symbolickú cenu 20,- € bez DPH
Poskytuje plnú funkčnosť pre exporty a importy tabuliek z a do Excelu

read moredownload1nakup
 
  -  
  CAD HelpCAD FórumYouTube kanálG+ Tipy a triky  
 
-